OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK "ÜCRETSİZ BİR ÖĞÜN YEMEK" UYGULAMASI HAYATA GEÇTİ.

On Birinci Kalkınma Planı ve 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan hedefler gereği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının ikinci yarıyılında Okul öncesi öğrencilerimizi kapsayan " Ücretsiz Bir Öğün Yemek Uygulaması" için hazırlıklarımız tamamlandı.

Bu bağlamda öğle yemeği verilecek öğrencilerimizin tamamına 48 saatlik " Erken Çocukluk Döneminde Beslenme Kursu" ve yemek hizmeti verilecek okulumuzun başta yöneticileri olmak üzere; öğretmen, memur ve yardımcı hizmetler sınıfına yönelik olarak 16 saatlik " Okul Çağı Çocuğunda Beslenme Kursu" planlanarak hizmeti alacak öğrencilerin ve hizmeti verecek idareci ve yardımcı hizmetler sınıfının konuyla ilgili sağlıklı ve sistematik bilgilendirilmesi hedeflendi.

Okulumuzda eğitim gören tüm okul öncesi öğrencilerinin istifade edeceği uygulamanın menülerinde ilgili kılavuz gereği az tuz tüketimine ve yapay tatlandırıcı kullanılmamasına dikkat edilecek. Bunlara ek olarak da sağlıklı beslenmenin temelini oluşturan süt ve süt ürünleri grubunun, et, yumurta, kuru baklagiller ve yağlı tohumlar grubunun, ekmek ve tahıl ile sebze ve meyveler grubunun menülerde yer almasına da azami ölçüde dikkat edilecektir. Uygulamasürecinin en sağlıklı şekilde yürütülmesi açısından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince belirli aralıklarla denetimler gerçekleştirilecektir.

Kıymetli Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

İlçe Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan diyetisyenlerin kontrolü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Ücretsiz Beslenme Desteği İlçe Komisyonu denetiminde hayata geçirilecek uygulamanın örnek menüsü yazının ekinde sunulmuştur.

20-02-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi