STEP TO LITERACY E-TWİNNİG PROJE ÇALIŞMALARIMIZ

Okulumuz öğretmenlerinden Muradiye Güler ve Sınıfı E şubesi; Sarıyer Recaizade Ekrem İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Dr.Tuğba Durak Demirhan ve Romanya’dan Nicoletta Hustiuc önderliğinde FIRST STEP TO LITERACY E-TWİNNİG projesi yürütmektedir. Bu proje kapsamında öğrenciler okuryazarlığın temelini oluşturan okumaya yazmaya hazırlık çalışmaları kapsamında proje içindeki öğretmenler tarafından geliştirilmiş ve zenginleştirilmiş okuryazarlık becerilerine uygun birçok çalışma ve etkinlik yapmaktadır. Farklı ülkedeki çocuklarla aynı etkinlikleri uygulayıp öğrenci webinarı ile tanışma fırsatı bulmaktır. Bu proje kapsamında çocuklar kendi dillerini ve farklı dillerin olduğunu yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı bulmuştur. Bu projede fonolojik farkındalık, kelime dağarcığı, dinleme becerileri gibi erken okuryazarlık becerileri, okuma farkındalığı, ifade edici dil becerileri desteklemektedir. Ayrıca, öğrencilerin okuryazarlık öncesi hazırbulunuşlukları konusunda ebeveynler ve öğretmenler arasında farkındalık yaratmak ve aile destekli çalışmalarla çocukların becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır. Ayrıca kültürlerarası etkileşim sayesinde hem öğretmenler hem de öğrenciler uluslararası yöntemleri deneyimleyecek ve çok boyutlu çalışmalar yapmaktadır.

26-04-202326-04-202326-04-202326-04-202326-04-202326-04-2023